Digitale formulieren voor scholen

Aanmelden voor activiteiten of inschrijven voor je school: nog laagdrempeliger

Van administratie wordt niemand blij. Dat is één van de redenen waarom ik Formulive heb gemaakt. Want we weten allemaal: je ontkomt er ook niet aan. Ook niet in de het onderwijs, op bijvoorbeeld de basisschool. Neem bijvoorbeeld het aanmeldformulier, waarmee ouders hun kind kunnen aanmelden. Hoe fijn is het voor hen als ze het gewoon vanaf hun telefoon kunnen invullen? En voor jouw organisatie om alle gegevens gewoon centraal in een overzichtelijke tabel te hebben, in plaats van in allemaal bijlagen in een mailbox?

✓ Gratis proberen ✓ Geen betaling benodigd ✓ Stop elk moment

Het aanmeldformulier is natuurlijk maar één van de vele formulieren waar je op een school mee werkt. Het betekent niet dat je afscheid moet nemen van papieren formulieren. Je kunt ook eenvoudig een QR-code genereren in Formulive, en deze op je papieren formulieren zetten. Wie het papieren formulier wil invullen doet dat, wie het digitaal wil doen doet dat net zo makkelijk.

Op deze pagina leg ik graag uit hoe Formulive het werk voor jou makkelijker maakt. Met meer gemak voor de ouders, meer structuur voor jou en.. het kost je bijna geen moeite om Formulive te gaan gebruiken.

Makkelijk
Formulive maakt dit heel eenvoudig. Je hoeft niet eens nieuwe formulieren te maken. Je voegt je bestaande PDF-formulieren (zoals het inschrijfformulier voor een activiteit) toe en tekent eenmalig de invoervelden. Vervolgens kun je het formulier publiceren op je website, of een QR-code opnemen op een papieren formulier of flyer.

Ook kun je mensen via e-mail uitnodigen om het formulier in te vullen. Heb je bijvoorbeeld ouders gesproken en hebben ze interesse in jouw school? Dan vul je hun mailadres in, en ze hebben een uitnodiging om het inschrijfformulier in te vullen direct in hun mailbox.

Als je nu nog met papieren formulieren werkt: geen probleem. Ook die digitaliseer je eenvoudig. Scan de formulieren in en voeg ze toe in Formulive. Vervolgens werkt het precies hetzelfde als wanneer je een PDF-formulier zou hebben.

E-mailuitnodigingen
Je nodigt je ouders eenvoudig uit om één of meerdere formulieren in te vullen. Dankzij e-mailuitnodigingen weet je ook welke mensen je hebt gevraagd een formulier in te vullen, en waar je nog op reactie wacht. Hiermee krijg je een real-time inzicht, en kun je klanten gericht herinneren om een bepaald formulier nog bij je aan te leveren.

Op elk apparaat
Een PDF-formulier invullen op je telefoon is niet makkelijk. Als je het formulier met Formulive hebt gedigitaliseerd is het wel makkelijk. Formulive ondersteunt namelijk alle schermformaten: van smartphones tot desktops. Zo kunnen ouders op elk moment en vanaf elke locatie je formulieren invullen. Dat biedt hen gemak, dat ongetwijfeld wordt gewaardeerd!

Support & Ondersteuning
Integraties