Digitale formulieren voor cursussen en workshops

Krijg meer aanmeldingen met een lagere instapdrempel

Aanmelden voor cursussen en workshops kan makkelijker. De kans is groot dat je dit nu nog doet via een PDF-formulier, waarop de aanstaande cursist zijn of haar gegevens invult. Vanaf dat formulier typ jij de gegevens vervolgens over naar bijvoorbeeld een administratiesysteem of een Excel-bestand.

✓ Gratis proberen ✓ Geen betaling benodigd ✓ Stop elk moment

De formulieren die je maakt met Formulive zijn in te vullen op elk apparaat. Zo verlaag je de drempel bij cursisten om zich in te schrijven.

Spreek je mensen over een cursus en hebben ze interesse? Vanuit Formulive nodig je ze direct uit via e-mail om het inschrijfformulier in te vullen. Niet alleen handig voor je potentiële cursist, maar ook voor jou: jij krijgt namelijk een handig overzicht van wie zich allemaal wel (en nog niet) hebben aangemeld hebben. Handig om mensen een herinnering te sturen.

Op elk apparaat
Een PDF-formulier invullen op je telefoon is niet makkelijk. Als je het formulier met Formulive hebt gedigitaliseerd is het wel makkelijk. Formulive ondersteunt namelijk alle schermformaten: van smartphones tot desktops. Zo kunnen je cursisten op elk moment en vanaf elke locatie je formulieren invullen. Dat biedt hen gemak, dat ongetwijfeld wordt gewaardeerd! En dat gemak leidt hopelijk tot meer conversies. Win-win dus.

Want, met PDF-formulieren is dat allemaal niet zo makkelijk. Als je klanten handig zijn lukt het ze digitaal, maar vaak komt het toch neer op: formulier printen, invullen, inscannen en vervolgens naar je mailen. Waar jij het vervolgens archiveert of zelfs nog overtypt in weer een ander systeem. Veel handelingen die je jezelf en je (aanstaande) cursisten liever bespaart.

Makkelijk te verwerken
De gegevens uit de ingevulde formulieren kun je bekijken op de formulieren zelf. Maar Formulive maakt ook automatisch handige tabellen van alle gegevens. Die voeg je makkelijk in Excel in, zodat je ook daar snel en eenvoudig met de gegevens aan de slag kunt. Om een presentielijst te maken, bijvoorbeeld.

En mocht je de gegevens willen opslaan in een ander systeem: het kopiëren vanuit Formulive is véél makkelijker dan het kopiëren vanuit een ingevuld PDF-bestand.

Support & Ondersteuning
Integraties